sábado, 5 de diciembre de 2009

Què podem fer davant la crisi? Trobada del Col.lectiu Utopia "Joan N.Garcia-Nieto"

Apreciades amigues, apreciats amics:

Us convidem a participar en aquesta trobada del Col.lectiu Utopia "Joan N: Garcia-Nieto". Aquest Col.lectiu té la seva seu a la Fundació Marianao, es va crear el febrer del 2007, per continuar reivindicant “les causes” que van apassionar a Joan N. Garcia-Nieto. Cal recordar que la Plaça davant de l’edifici de la nostra Fundació porta el seu nom.

L’objectiu de la Trobada és pensar col.lectívament “què podem fer davant la crisi”. En els diversos projectes de la nostra Fundació copsem com la crisi està impactant durament en moltes persones i famílies. Pensem que hem de cercar –entre tots i totes- alternatives per donar resposta a aquesta situació. Us convidem a participar-hi, en la mesura de les vostres possibilitats. Us adjuntem en aquest email documentació complementària.

Ben cordialment,

Xavier Pedrós. President de la Fundació Marianao
Benigno Martínez. Patró de la Fundació Marianao
Coordinadors del Col.lectiu Utopia


Joan N. Garcia-Nieto va ésser un home bo i un intel·lectual compromès, que va dedicar la seva via al servei dels treballadors i treballadores i dels més humils del nostre país. Era sacerdot jesuïta, va viure a Cornellà durant molts anys, al barri de Sant Ildefons. Va impulsar l’organització sindical dels treballadors, el moviment veïnal, i la lluita contra el franquisme. Va ésser un dels principals promotors del moviment Cristians pel Socialisme; estava vinculat a la Teologia de l’Alliberament i a la HOAC. Com a sociòleg, va publicar molts llibres i escrits sobre el moviment obrer i sobre la marginació social. Era un gran amic i col.laborador de la Fundació Marianao. Va morir l’any 1994.


COL·LECTIU UTOPIA

“Joan N. Garcia-Nieto” – Baix Llobregat
Què podem fer davant la crisi?
Dijous, 10 de desembre de 2009 a les 19:00h.
Fundació Marianao – C/ Girona, 30 – Sant Boi de Llobregat

TAULA D’EXPERIÈNCIES SOBRE “ALTERNATIVES CONTRA LA CRISI”
  • La Banca Ètica: Joan Comas (Associació Projecte FIARE a Catalunya).
  • Fundació Acció Solidària Contra l´Atur. Oriol Romances. Membre de la Comunitat Joan N.Garcia-Nieto de Cornellà.
  • Propostes per lluitar contra la crisi des de la Comarca. Toni Mora. Secretari General de CCOO del Baix Llobregat. Membre del Col·lectiu Utopia.
  • Propostes per lluitar contra la crisi des dels nostres barris. Xavier Pedrós. President de la Fundació Marianao. Membre del Col·lectiu Utopia.
Al llarg dels darrers mesos, en el si del Col·lectiu Utopia hem reflexionat sobre la crisi que vivim des de diverses perspectives. Ara, aquesta trobada vol animar-nos al compromís social i polític per reivindicar els drets socials, imaginar alternatives i crear nous projectes, generant canvis en la manera de fer economia i de fer política. Volem compartir inquietuds, preocupacions i propostes que posin en marxa accions comunitàries que ens ajudin a donar respostes concretes al patiment de moltes persones i famílies que viuen impactades per la crisi.
Us hi esperem!!

Per a qualsevol comunicació:
Xavier Pedrós. 675782047 - Benigno Martínez. 649524910
xavierpedros@marianao.net

No hay comentarios: